Gastronomische Club Prosper Montagné

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. Sindsdien verenigt zij de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België.

De doelstellingen zijn nog steeds onveranderd gebleven: getalenteerde professionals steunen in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem promoten. De wedstrijden die onze vereniging organiseert moeten de beste vakmensen op het voorplan brengen. 

Onze vereniging organiseert jaarlijks wedstrijden waarbij op zoek wordt gegaan naar de beste kok, de beste maître d'hôtel en de beste sommelier van het land. Deze wedstrijden zijn officieel erkend door de minister bevoegd voor Middenstand bij wet van 13 mei 2009 betreffende de officiële meesterschapswedstrijden. De benamingen “Eerste Kok van België”, “Eerste Maître d'hôtel van België” en “Eerste Sommelier van België” gevolgd door het jaar van de wedstrijd zijn dus beschermd en zijn exclusief voorbehouden aan de officiële meesterschapwedstrijden, georganiseerd door de Club Prosper Montagné.

ONZE DOELSTELLINGEN

Via haar acties en contacten streeft Club Prosper Montagné de volgende doelstellingen na:

  • talent stimuleren;
  • de Belgische gastronomie verdedigen en promoten;
  • producten van eigen bodem promoten.


Lees meer...

Finale Eerste Kok & Eerste Maître d'Hôtel van België 2018

                                               ©1952-2016 • Club Prosper Montagné

Comments